•   Info@argo.org.gr

 

Aik. Konstantopoulou

Aik. Konstantopoulou

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

«Όλα τα συναισθήματα είναι ΟΚ!»

Το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2022 που γιορτάζεται στις 10 Οκτωβρίου του World Federation for Mental Health και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι: Ας κάνουμε την ψυχική υγεία και την ευημερία παγκόσμια προτεραιότητα - Make Mental Health & Well-Being for All a Global Priority. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αφιερώσει το έτος 2022 στους Νέους, ανακηρύσσοντας το έτος 2022 Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας - European Year of Youth.

Στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος δημιούργησε μια καμπάνια που απευθύνεται στο νεανικό κοινό, με κεντρικό μήνυμα: «Όλα τα Συναισθήματα είναι ΟΚ!». Στο σποτ της καμπάνιας, πρωταγωνιστές είναι τα γνωστά σε όλους emoji, που χρησιμοποιούνται από τους νέους καθημερινά στο πλαίσιο της ψηφιακής επικοινωνίας. 

Το σενάριο του σποτ βασίζεται στο μήνυμα ότι δεν πρέπει να δείχνουμε μόνο τα συναισθήματα που θεωρούμε ότι οι άλλοι θεωρούν αποδεκτά, καθώς όλα τα συναισθήματα χρειάζονται τον χώρο τους. Με το να αποδεχτούμε και να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματά μας, θα είμαστε σε θέση να τα διαχειριστούμε καλύτερα. 

Δείτε εδώ το βίντεο:  https://www.youtube.com/watch?v=0azc0Z39caA

Η ενίσχυση της ψυχικής υγείας και ευημερίας των νέων, αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, που θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα παγκοσμίως, για τη διασφάλιση ενός πιο ελπιδοφόρου αύριο για τις κοινωνίες. Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά: 

 • Κάθε χρόνο, ένας στους πέντε έφηβους αντιμετωπίζει τουλάχιστον ένα ψυχολογικό πρόβλημα (Πηγή: Mental Health Europe) 
 • Ο αντίκτυπος της πανδημίας άσκησε περαιτέρω πίεση στην ψυχική υγεία των νέων. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες και εκθέσεις διαφόρων οργανισμών (UNICEF, ΟΟΣΑ, ΠΟΥ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή), τα προβλήματα ψυχικής υγείας μεταξύ των νέων ηλικίας 15 έως 24 ετών έχουν τουλάχιστον διπλασιαστεί, κατά την περίοδο 2020-2021.
 • Εννέα εκατομμύρια έφηβοι (ηλικίας 10-19 ετών) αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ψυχική τους υγεία και η αυτοκτονία είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των νέων στην Ευρώπη (UNICEF).

Δεδομένου ότι τα μισά από τα προβλήματα ψυχικής υγείας που επηρεάζουν τους ενήλικες ξεκινούν κατά την εφηβεία, είναι ιδιαίτερα σημαντική η αύξηση της πρόσβασης σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας, η ενδυνάμωση των νέων και η προαγωγή της ψυχικής τους υγείας.

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, δίνει μεγάλη έμφαση στην πρόληψη των ψυχικών διαταραχών στον παιδικό και εφηβικό πληθυσμό μέσω του Προγράμματος «Ζώντας και Μαθαίνοντας Μαζί - Ευαισθητοποίηση, Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών και Ενδυνάμωση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας στις Σχολικές Κοινότητες» το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με σχολικές μονάδες στους Νομούς Αττικής, Έβρου-Ροδόπης, Φθιώτιδας και Φωκίδας. 

H Δρ. Αθηνά Φραγκούλη – Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος ΔΣ της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος τονίζει ότι «οι δράσεις για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση των προβλημάτων ψυχικής υγείας, θα πρέπει να ξεκινούν από τα προσχολικά ακόμα χρόνια. Από την ίδρυσή της, η ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος υλοποιεί ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε συνεργασία με την σχολική κοινότητα, οι οποίες απευθύνονται στα παιδιά και τους εφήβους, καθώς και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Είναι επιτακτική η ανάγκη της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης μέσω της δημιουργίας αποτελεσματικών και ποιοτικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας για παιδιά και εφήβους, που αποτελεί μια σημαντική επένδυση για το μέλλον της χώρα μας».

Το σποτ δημιουργήθηκε με την ευγενική χορηγία των παρακάτω συντελεστών: Πιέρρος Ανδρακάκος (σκηνοθεσία), Διονύσης Τσιρώνης και Κλέα Μιχαηλίδου (μοντάζ / VFX artists)  τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Λίγα λόγια για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος είναι ένα επιστημονικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1981, από τον καθηγητή Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο και την ομάδα συνεργατών του. Η ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος εργάζεται με βάση τις αρχές της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και έχει συμβάλλει καθοριστικά στην εξέλιξη της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα. Έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο δραστηριοτήτων σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με την Ψυχική Υγεία και οι παρεχόμενες υπηρεσίες της καλύπτουν ένα μεγάλο τμήμα των ψυχιατρικών και παιδοψυχιατρικών αναγκών των κατοίκων των περιοχών όπου δραστηριοποιείται: Αττική, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Έβρος - Ροδόπη. Ετησίως η ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος προσφέρει τις υπηρεσίες της σε πάνω από 3.000 ωφελούμενους. Οι υπηρεσίες της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος παρέχονται δωρεάν και χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.ekpse.gr 


15ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης & Ψυχικής Υγείας 
ART4MORE 2022
«EcoMentArt»
14 - 16 Οκτωβρίου 2022
 
Χώρος υλοποίησης:
 • Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» / Ελεύθερη Είσοδος
Εγκαίνια: Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022, 17.00 - 21.00
Θεματική «EcoMentArt»:
Στο Φεστιβάλ ART4MORE 2022 αναδύεται η αιώνια σύνδεση της φύσης με την ψυχική υγεία του ανθρώπου.
Στη δίνη της οικολογικής καμπής, που εκφράζεται μέσα από την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στη σωματική και ψυχική υγεία, η τέχνη δεν μένει αμέτοχη. Σύγχρονοι δημιουργοί ευαισθητοποιούν το κοινό για το πλέον επείγον ζήτημα της εποχής. Στο Φεστιβάλ ART4MORE 2022, του Οργανισμού Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»η τέχνη είναι το μέσον για να βρει ο άνθρωπος την αλλοτινή του σύνδεση με τη φύση. Στόχος, η επανάκτηση της ψυχικής μας υγείας και η διασφαλιση της για τις επόμενες γενιές.
To Art4More 2022, οργανώνεται σε πέντε ενότητες που οδηγούν τον θεατή στην αποκάλυψη της σύνδεσης της ψυχικής του υγείας με την φύση, η οποία χτίζεται μέσα από τις πολλαπλές δραστηριότητες του Φεστιβάλ:  FORUM ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ      PERFORMANCES / ΜΟΥΣΙΚΗ
Δείτε αναλυτικά τις δράσεις του Φεστιβάλ στο συνημμένο αρχείο και στο art4more.org
Δείτε το promo video του Φεστιβάλ εδώ: https://youtu.be/5l347t92SKU?t=15
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Έκθεση Φωτογραφίας «Οι Ρομά μέσα από τα μάτια των Ρομά»

 
Η ΚΛΙΜΑΚΑ διοργανώνει Έκθεση Φωτογραφίας «Οι Ρομά μέσα από τα μάτια των Ρομά» η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 11 Οκτωβρίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης Θησείο, Τ.Κ. 11851, Στάση Μετρό Κεραμεικός).
Η Έκθεση υλοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της 10ης Οκτωβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, που το 2022 έχει ως θέμα: «Ας κάνουμε την ψυχική υγεία & την ευεξία για όλους παγκόσμια προτεραιότητα», υποστηρίζοντας το συμβολικό χαρακτήρα της Έκθεσης.
 
Στην Έκθεση φιλοξενούνται 120 φωτογραφίες, τραβηγμένες από τους/ις ίδιους/ες τους/ις Ρομά και στις οποίες αποτυπώνεται – μέσα από τα μάτια τους - η αυτούσια καθημερινότητα, οι ανάγκες και τα προβλήματα, τα ήθη & τα έθιμα, τα συναισθήματα: της χαράς, της θλίψης, του θυμού, προσπαθώντας να γίνουν «ορατά» σε όλους & όλες. Η Έκθεση αυτή είναι ιδιαίτερη και διαφορετική καθώς απεικονίζει την πραγματικότητα των Ρομά – όπως είναι, χωρίς εξωραϊσμούς ή συναισθηματική φόρτιση και καταγράφει την καθημερινή ζωή τους, δίνοντας σε όλους και όλες μας τη δυνατότητα να συμμετέχουμε και οι ίδιοι/ες σε μια αρχέγονη παράσταση με το μυστήριο αλλά και τη χαρά της ζωής συνεχώς παρόντα. Παράλληλα, όπως η κάθε φωτογραφία αποτυπώνει τη στιγμή που φεύγει και γίνεται παρελθόν, έτσι το σύνολο της Έκθεσης επιχειρεί, να μας συνδέσει με το μέλλον, θέλοντας, να αναδείξει όλες τις πτυχές της ζωής των σύγχρονων Ρομά.

Στόχος μας είναι η Έκθεση Φωτογραφίας να αποτελέσει εργαλείο κοινωνικού διαλόγου και να σηματοδοτήσει την καταπολέμηση του αντιτσιγγανισμού, των στερεοτύπων, του στίγματος, της ρητορικής μίσους, των διακρίσεων και των προκαταλήψεων κατά των Ρομά.
 
H ΚΛΙΜΑΚΑ είναι ένας κοινωνικός φορέας, μη κερδοσκοπικός – μη κυβερνητικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2000 και δραστηριοποιείται στη λειτουργία Μονάδων και στην υλοποίηση έργων και προγραμμάτων στα πεδία της ψυχικής υγείας και της κοινωνικής ένταξης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχοι του έργου του φορέα είναι:
 • Η ανάπτυξη του ανθρώπινου και κοινωνικού κεφαλαίου για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού
 • Η ισότητα των ευκαιριών πρόσβασης και απολαβής των κοινωνικών αγαθών
 • Η προαγωγή της ψυχικής υγείας
 • Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης 
Πιστεύουμε και εργαζόμαστε για έναν κόσμο όπου η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση αγωνίζονται να ανατρέψουν τα αίτια του αποκλεισμού και των ανισοτήτων μακριά από λογικές στείρας φιλανθρωπίας. Στον πυρήνα των δράσεων μας βρίσκονται η δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, το δημόσιο συμφέρον, η βιωσιμότητα, η διαγενεακή αλληλεγγύη, τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 
Το Κέντρο Ημέρας για Ρομά, που λειτουργεί η ΚΛΙΜΑΚΑ από το 2000, προσφέρει ολιστική διεπιστημονική και διαπολιτισμικά κατάλληλη φροντίδα για Ρομά με ψυχικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Η βελτίωση της υγείας & της ψυχικής υγείας των Ρομά αποτελεί µια ιδιαίτερα πολυσύνθετη διαδικασία. Σε αυτή τη βάση η ΚΛΙΜΑΚΑ παρεμβαίνει σε βασικούς τομείς που καθορίζουν την κοινωνική ένταξη, συμπερίληψη, ίση κοινωνική συμμετοχή και ευημερία των Ρομά, όπως είναι η στέγαση, η εκπαίδευση & απασχόληση.
 
Εγκαίνια: Σάββατο 08/10/2022, 19.30
 
Ημέρες & Ώρες λειτουργίας:
Σάββατο 08/10/2022, 17.00 - 22.00
Κυριακή 09/10/2022, 10.00-15.00
Δευτέρα 10/10/2022, 10.00-15.00
Τρίτη 11/10/2022, 11.00 - 19.00
 

Πληροφορίες: Όλγα Θεοδωρικάκου 210 34 17 162, 69 77 034 630

                       Ευγενία Ζαρόκωστα 69 72 703 038

Ακολουθήστε μας στη σελίδα της ΚΛΙΜΑΚΑ στο Facebook https://www.facebook.com/klimakango/ καθώς και στην ιστοσελίδα: http://www.klimaka.org.gr 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας και Τέχνης «συν-art-ήσεις» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2022

 

Από τις 8 έως τις 16 Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας και Τέχνης «συν-art-ήσεις», μια κοινή δράση της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) και της εθελοντικής πρωτοβουλίας «Talks & Crafts» της καλλιτέχνιδος Μαρίνας Τσιρώνη, σε συνεργασία με το Tag project space.

Το φεστιβάλ υλοποιείται στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας (10/10/2022), που φέτος έχει θέμα «Ας κάνουμε την ψυχική υγεία & την ευεξία για όλους παγκόσμια προτεραιότητα».

Κεντρική δράση του είναι η έκθεση «Talks & Crafts: First Annual», η οποία περιλαμβάνει ενότητες έργων των ωφελουμένων του Κέντρου Ημέρας «Franco Basaglia» - ΕΠΑΨΥ και των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στη δημιουργία τους κατά το έτος 2021-2022. Όλα αυτά, στο πλαίσιο των εικαστικών εργαστηρίων «Talks & Crafts», μιας πρωτοβουλίας της Μ. Τσιρώνη, μέσω της οποίας αναδεικνύεται η καθοριστική συμβολή της τέχνης στην ψυχική υγεία και στο ευ ζην των πολιτών.

Το «Talks & Crafts: First Annual» πλαισιώνουν workshops αναγνωρισμένων καλλιτεχνών, ανοιχτά στο κοινό και στους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, καθώς και παράλληλες δράσεις, ενσωματωμένες στο εικαστικό τοπίο. Έτσι, το κοινό ενημερώνεται και ευαισθητοποιείται σχετικά με το έργο της ΕΠΑΨΥ στον τομέα της Κοινοτικής Ψυχιατρικής και της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και την καθοριστική συμβολή της σε ένα δημιουργικό ευ ζην για όλους και παντού.

 

INFO

Διάρκεια φεστιβάλ: 8-16/10/2022

Ημέρες και ώρες: 18:00-21:00 καθημερινά, εκτός Πέμπτης

Χώρος: Tag project space (Βορέου 10, Αθήνα) 

Επιμέλεια: Μαρίνα Τσιρώνη, Sotiris Fen, Μαρίνα Ζιάβρα

Καλλιτέχνες: Αλεκίδης Αλέξανδρος, Βάσσου Πετρίνα, Γεωργίου Αλέξανδρος, Γιαμπάνης Νίκος, Διαμαντίδου Μαρία, Ηλιόπουλος Μανώλης (RTM), Itsmi, Κυκλοθυμία, Μάγκος Αλέξανδρος, Μεργές Άγγελος, Μπατζιάνας Σωτήρης, Μυλωνά Μαρία (Rima Lyma), Παπαγεωργίου Αλέγια, Σάρρα Κατερίνα, Σελιμάς Βασίλης, Σκουρλής Γιώργος (Atek), Σταύρου Παναγιώτης

 

Περισσότερες πληροφορίες, αλλά και το πρόγραμμα του φεστιβάλ, μπορείτε να δείτε εδώ.

Για συμμετοχή στα workshops, παρακαλούμε, καλέστε στο 210 8100901 (κ. Χριστίνα Σπατιώτη).

 

Δελτίο Τύπου 

Επιμόρφωση επαγγελματιών υγείας και άτυπων φροντιστών με θέμα  

«Ο ρόλος του φροντιστή στην ενεργό γήρανση, επαναπροσδιορίζοντας τον ρόλο του φροντιστή στο πλαίσιο της Ασημένιας Οικονομίας» 

 

Η Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Θάλπος Καλαμάτας», της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Θάλπος – Ψυχική Υγεία υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. ΔΑΦΝΗ Πάτρας, πραγματοποιούν τριήμερη επιμορφωτική δράση με θέμα «Ο ρόλος του φροντιστή στην ενεργό γήρανση, επαναπροσδιορίζοντας τον ρόλο του φροντιστή στο πλαίσιο της Ασημένιας Οικονομίας».  

Από τις 18/07 έως τις 20/07 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 40 επαγγελματίες φροντίδας και άτυποι φροντιστές, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων στελεχών του Κ.Ε.Κ. ΔΑΦΝΗ Πάτρας έχουν τη ευκαιρία να: 

 • γνωρίσουν την έννοια της Ασημένιας Οικονομίας 
 • επαναπροσδιορίσουν την αντίληψη για τον ρόλο του φροντιστή και 
 • ανταλλάξουν καλές πρακτικές και απόψεις! 

 

Η δράση θα κλείσει με σχετική ενημερωτική εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό, την Τετάρτη  20/07 στις 18:00 στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας «Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή» (Αριστομένους 33), στην οποία με χαρά καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο – επαγγελματία ή άτυπο φροντιστή. 

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Certified Training for Silver Caregivers - CT4SILVERCAREGIVERS, εταίρος του οποίου είναι το Κ.Ε.Κ. ΔΑΦΝΗ Πάτρας. Το CT4SILVERCAREGIVERS στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου προγράμματος σπουδών για την ενεργό γήρανση και υγεία, όπως και την κατάρτιση επαγγελματιών στον τομέα της κοινωνικής υγειονομικής περίθαλψης που προωθούν την απασχολησιμότητα της Ασημένιας Οικονομίας.  

Επισυνάπτονται η αφίσα και το πρόγραμμα της εκδήλωσης. 

Περισσότερες πληροφορίες:  

2721084097 - Αρετή Γλέζου, Κοινωνική Λειτουργός Μ.Ψ.Α. «Θάλπος Καλαμάτας» 

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Πρόσκληση σε διευρυμένη ενημερωτική συνάντηση  
αναφορικά με τις διαδικασίες σύστασης του Κοι.Σ.Π.Ε. Μεσσηνίας 
 
Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του υπό σύσταση Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) Μεσσηνίας σας προσκαλεί την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 και ώρα 10:30, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Καλαμάτας (Δ/νση: Καλλιπάτειρας 183, Καλαμάτα) σε διευρυμένη συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση για τα οφέλη και τις προοπτικές του Κοι.Σ.Π.Ε. Μεσσηνίας στην περιοχή μας.  
Οι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) είναι μονάδες ψυχικής υγείας και στο πλαίσιο λειτουργίας τους αναπτύσσουν προγράμματα και δραστηριότητες που αποβλέπουν στην κοινωνικό-οικονομική ενσωμάτωση και επαγγελματική ένταξη των ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα συμβάλλοντας στην αποκατάστασή τους και στην κατά την δυνατόν οικονομική τους αυτάρκεια. Ταυτόχρονα αποτελούν κοινωνικές επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Αποτελούν μια ιδιαίτερη μορφή συνεταιρισμών αφού παράλληλα είναι παραγωγικές και εμπορικές μονάδες αλλά και μονάδες ψυχικής υγείας. σύμφωνα με την παράγραφο 4 του Άρθρου 12 του Ν. 2716/1999 μέλη του Κοι.Σ.Π.Ε. μπορούν να γίνουν:  
 1. Φυσικά πρόσωπα,οι οποίοι λόγω ψυχικής διαταραχής έχουν ανάγκη αποκατάστασης.  
 2. Ενήλικες που εργάζονται στο χώρο της ψυχικής υγείας
 3. Νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου 
Στην προσπάθειά σύστασης και λειτουργίας του Κοι.Σ.Π.Ε. Μεσσηνίας, οι φορείς που συμμετέχουν ως σήμερα είναι α) το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, β) ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας και γ) η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Θάλπος-Ψυχική Υγεία». Μετά από τα δύσκολα χρόνια της καραντίνας, που άφησαν στη μέση τις προσπάθειες που είχαν γίνει από το 2018, για τη δημιουργία του Κοι.Σ.Π.Ε. Μεσσηνίας, πραγματοποιείται αυτή η συνάντηση με ΣΚΟΠΟ: 
  • να αναζωπυρωθεί η θέληση όλων των μελών για την υλοποίηση του οράματος του Κοι.Σ.Π.Ε. Μεσσηνίας, να δοθεί επαγγελματική δημιουργική διέξοδος σε άτομα με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες της περιοχής μας, 
  • να ενημερωθούν και άλλα άτομα με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες για το εγχείρημα αυτό καθώς και φυσικά πρόσωπα – επαγγελματικές της ψυχικής υγείας, που επιθυμούν να είναι μέλη, 
  • να δρομολογηθούν άμεσα οι εξελίξεις και να πραγματοποιηθούν τα επόμενα βήματα που είναι απαραίτητα για να αποκτήσει Νομική και Επιχειρηματική υπόσταση η προσπάθεια αυτή. 

   Στη συνάντηση αυτή, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί
  • από την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί ως σήμερα και τα επόμενα βήματα,  
  • από εκπρόσωπο της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με το πλαίσιο ένταξης και υποστήριξης του Υπουργείου για τους Κοι.Σ.Π.Ε. και την πρόθεσή για την εξέλιξη τους ως Δομές Ψυχικής Υγείας ανά την Ελλάδα, 
  • από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κοινωνικών Συνεταιρισμών περιορισμένης Ευθύνης (Π.Ο.Κοι.Σ.Π.Ε.), κο Κουπίδη για τους Κοι.Σ.Π.Ε. και τις δράσεις τους ανά την Ελλάδα,  
  • από τον Πρόεδρο του Κοι.Σ.Π.Ε, Αχαΐας «ΦΑΡΟΣ», κο Κούλη και συνεργάτες του από τον εκεί Κοι.Σ.Π.Ε. για το ιστορικό του Κοι.Σ.Π.Ε. «ΦΑΡΟΣ», τις δράσεις του και την εξέλιξή του. 

   Θα είναι μεγάλη μας χαρά να μας τιμήσετε με την παρουσία σας, υποστηρίζοντας την προσπάθεια μας.  


Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, στόχος του webinar είναι η ενημέρωση γύρω από τις ψυχοδραστικές ουσίες και τις διαφορετικές μορφές της εξάρτησης.

Συγκεκριμένα, θα αναλύσουμε τις έννοιες της χρήσης, του εθισμού και της εξάρτησης και θα εξερευνήσουμε τα αίτια, τις πολλαπλές επιπτώσεις και τους τρόπους αντιμετώπισης. Σκοπός μας είναι να μιλήσουμε «επί της ουσίας» και να καταρρίψουμε τους μύθους γύρω από τους εθισμούς, μέσα από την ενημέρωση και τον ανοιχτό διάλογο.
Εισηγήτριες:
Γεωργάρα Ελένη, Ψυχολόγος ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ
Εύη Εξαδακτύλου, Χημικός,MSc Ανόργανης Βιολογικής Χημείας

Δηλώσεις συμμετοχής:
https://docs.google.com/forms/d/1QcwkO402ex2ATLNNb5uwd55qaRkZXkJTHIEEf41vKlI/edit

Θα σταλεί zoom link 2 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του webinar.

 
Σελίδα 1 από 24