•   Info@argo.org.gr

 

Aik. Konstantopoulou

Aik. Konstantopoulou

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17/11 η ενημερωτική συνάντηση για την έναρξη της λειτουργίας των σταθερών κλιμακίων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στη Βόρεια Εύβοια, στην αίθουσα Μελά στη Λίμνη Ευβοίας παρουσία του Δημάρχου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας κ Γιώργου Τσαπουρνιώτη και εκπροσώπων συλλογικών φορέων της περιοχής.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν από τους φορείς ψυχικής υγείας τα οκτώ κλιμάκια ψυχοκοινωνικής υποστήριξης που θα αναπτυχθούν στη Βόρεια Εύβοια βάσει σχετικής απόφασης της Υφυπουργού Υγείας με αρμοδιότητα την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις κυρίας Ζωής Ράπτη.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας κ Γιώργος Τσαπουρνιωτης δήλωσε ότι:

Ξεκινάει ένα πρόγραμμα που πιστεύω ότι θα βοηθήσει την περιοχή δημιουργώντας μάλιστα και νέες θέσεις εργασίας. Θα βοηθήσει να ανατρέψουμε το κακό που έχει πλήξει την περιοχή και οι κάτοικοι να ανακάμψουν το συντομότερο δυνατό. Και ζήτησε να υποστηριχθεί το Κέντρο Κοινότητας και να δοθεί παράταση για 18 μήνες στο πρόγραμμα ώστε να υπάρξει μακροχρόνια υποστήριξη των κατοίκων.

Τα κλιμάκια θα αναπτύξουν οι φορείς:

ΑΜΚΕ Ίασις, Π.Ε.Ψ.Υ.κΚ.Α., Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, ΕΨΥΚΑ, ΠΕΨΑΕΕ, το «Περιβολάκι», ΑΜΚΕ Θάλπος και ΑΜΚΕ Ξένιος Ζευς.

 

Φορέας Περιοχές ανάπτυξης δράσης στην Βόρεια Εύβοια 

Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. Λίμνη, Μουρτιάς, Δάφνη, Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Δάμια, Παλαιοχώρι, Δρυμώνας, Χρόνια 

Ε.Κ.Ψ. «Π. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ» Παππάδες, Πευκί, Γούβες (& Καστρί), Τσαπουρνιά, Αγδίνες, Γερακιού, Γαλατσώνας, Καματριάδες, Αρτεμίσιο, Αγριοβότανο 

Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. Φαράκλα, Κήρυνθος, Στροφυλιά, Κεχριές, Κεράμεια, Σκεπαστή, Κουρκουλοί, Αμέλαντες, Στράφοι 

ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ Αγία Άννα (χωριό), Αγία Άννα (παραλία), Αχλάδι (χωριό), Αχλάδι (παραλία), Ψαροπούλι, Κοτσικιά, Ελληνικά, Παλαιόβρυση, Βασιλικά 

Π.Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. Ροβιές, Κούλουροι, Μαρούλι, Κερασιά, Κοκκινομηλιά, Κρυονερίτης, Μηλιές, Βουτάς, Κυπαρίσσι, Σήμια 

ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ Όλα τα σχολεία στις πυρόπληκτες περιοχές 

ΑΜΚΕ «ΘΑΛΠΟΣ» Κ.Υ.Ιστιαίας και Ιστιαία 

ΑΜΚΕ «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» Κ.Υ.Μαντούδι και Μαντούδι

 

Τα κλιμάκια αποτελούμενα έκαστο από έναν ψυχολόγο και έναν κοινωνικό λειτουργό θα επισκέπτονται σε εβδομαδιαία βάση τις παραπάνω περιοχές και θα υποστηρίζονται από ψυχίατρο σε τακτική βάση. Η όλη λειτουργία του κάθε κλιμακίου θα οργανώνεται από έναν διοικητικό που έχει επιλεγεί από κατοίκους της περιοχής της Βόρειας Εύβοιας στο πλαίσιο της υποστήριξης της απασχόλησης.

 

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Γραφείου Συνηγορίας για την προάσπιση των δικαιωμάτων στο χώρο της υγείας, σας καλούμε, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 12.30 μ.μ., σε δράση δικτύωσης για την καταγραφή αιτημάτων από τους φορείς που εκπροσωπείτε και σχετίζεται με παραβίαση δικαιωμάτων.

Η δομή του Γραφείου Συνηγορίας λειτουργεί στα πλαίσια του προγράμματος e-ΤΑΛΩΣ, περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να δείτε:

ΕΔΩ

Η εκδήλωση αφορά επαγγελματίες (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, ιατροί, νοσηλευτές κ.α.) καθώς και εκπρόσωπους και μέλη από τους κάτωθι φορείς:

α) ΜΚΟ/Συλλόγους ασθενών και χρονίως πασχόντων ή

β) Δημόσιες δομές υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΤΟΜΥ κ.α.)

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα μπορούν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων να αναφερθούν σε θέματα παραβίασης δικαιωμάτων και να μάθουν πως μπορούν να υποβάλλουν αίτημα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Γραφείου Συνηγορίας https://frodizo.gr/grafeio-sinigorias/ με σκοπό την υποστήριξη ατόμων όπως ηλικιωμένοι, χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειες τους.


Η δράση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω zoom και μπορείτε να την παρακολουθήσει όποιος θέλει πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο

https://zoom.us/j/94657104709?pwd=N25SQnBOMXJRQ2YvU3ZWa0pGRHlEdz09


Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο 2610240242 ή να στέλνετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, έως τη Δευτέρα 29/11/2021

Η Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας "ΑΡΓΩ", στο πλαίσιο της δράσης της για παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στη Βόρεια Εύβοια, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας, προχωρά στη συνέχιση της παρέμβασης με έξι (6) κινητές Μονάδες και με δύο (2) σταθερά κλιμάκια από Φορείς Ψυχικής Υγείας σε συγκεκριμένες περιοχές (μπορείτε να δείτε τον πίνακα Φορέων στη συνημμένη αναρτημένη αγγελία).

Στο πλαίσιο αυτό η Ομοσπονδία δημοσιοποιεί την παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη προσωπικού, από τους παραπάνω Φορείς Ψυχικής Υγείας, για να στελεχωθούν για πέντε (5) μήνες οι διεπιστημονικές ομάδες οι οποίες θα παρέχουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη στο γενικό πληθυσμό στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και προθεσμία έως τις 29/11/2021.

Η διάρκεια απασχόλησης είναι πέντε (5) μήνες και πρέπει να καλυφθούν οι ακόλουθες θέσεις:

-7 Ψυχίατροι (μερικής απασχόλησης)
-1 Παιδοψυχίατρος (μερικής απασχόλησης)
-8 Ψυχολόγοι (πλήρους απασχόλησης)
-8 Κοινωνικοί Λειτουργοί (πλήρους απασχόλησης)
-8 Διοικητικοί (πλήρους απασχόλησης)

Η σχετική αίτηση μπορεί να κατέβει από το google drive https://docs.google.com/.../14nIN-yxYe4-56YqUnc.../edit
 

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Π.Θ.) σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τις εργασίες της Ημερίδας με τίτλο: «Η επόμενη μέρα μετά τις πυρκαγιές».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2021 στο Ξενοδοχείο Thermae Sylla, στα Λουτρά Αιδηψού, με την επιστημονική συμμετοχή της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας "ΑΡΓΩ".

Ώρα προσέλευσης: 10:30

Σελίδα 1 από 20