•   Info@argo.org.gr

 

Aik. Konstantopoulou

Aik. Konstantopoulou

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, στόχος του webinar είναι η ενημέρωση γύρω από τις ψυχοδραστικές ουσίες και τις διαφορετικές μορφές της εξάρτησης.

Συγκεκριμένα, θα αναλύσουμε τις έννοιες της χρήσης, του εθισμού και της εξάρτησης και θα εξερευνήσουμε τα αίτια, τις πολλαπλές επιπτώσεις και τους τρόπους αντιμετώπισης. Σκοπός μας είναι να μιλήσουμε «επί της ουσίας» και να καταρρίψουμε τους μύθους γύρω από τους εθισμούς, μέσα από την ενημέρωση και τον ανοιχτό διάλογο.
Εισηγήτριες:
Γεωργάρα Ελένη, Ψυχολόγος ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ
Εύη Εξαδακτύλου, Χημικός,MSc Ανόργανης Βιολογικής Χημείας

Δηλώσεις συμμετοχής:
https://docs.google.com/forms/d/1QcwkO402ex2ATLNNb5uwd55qaRkZXkJTHIEEf41vKlI/edit

Θα σταλεί zoom link 2 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του webinar.

 

Δελτίο Τύπου  

Πρόσκληση στην εκδήλωση  «Παιδιά & Έφηβοι – το αλκοόλ ως πειρασμός ή ως απόδραση;» 

  

Τα τελευταία χρόνια η καθημερινότητα μας άλλαξε λόγω της πανδημίας. Η δράση Ψυχική Υγεία και Ζωή, που υλοποιεί ο Φορέας «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» σε συνεργασία με Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι ένα ανοικτό κάλεσμα στην κοινότητα με στόχο να μιλήσουμε και να δώσουμε προσοχή στο κοινό βίωμα που λέγεται πανδημία COVID-19, προσφέροντας υποστήριξη και ενημέρωση, χρήσιμες και βιώσιμες λύσεις για όλους.  

Θα είναι μεγάλη μας τιμή να παρευρεθείτε στην εκδήλωση της δράσης, η οποία πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Κηφισιάς την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:30 στην Αίθουσα Γκατσόπουλος – Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης) με θέμα Παιδιά & Έφηβοι – το αλκοόλ ως πειρασμός ή ως απόδραση;

Την εκδήλωση συντονίζει ο κος Ιορδάνης Χασαπόπουλος. 

Ομιλητές:  

 • Ζωή Ράπτη:  Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας 
 • Αθηνά Πάσσιου: Πρόεδρος Δ.Ε. του Φορέα «Θάλπος- Ψυχική Υγεία» 
 • Γιώργος Θ. Θωμάκος: Δήμαρχος Κηφισιάς  
 • Σταύρος Ζαπάντης: Αντιδήμαρχος Κοινωνικού Σχεδιασμού, Φιλίας των Πολιτών 
 • Δρ. Άννα Κανδαράκη: Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, Αριστούχος Paris V της Σορβόννης 
 • Σωτηρία Μακαρώνη: Ψυχολόγος Υγείας, Msc Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Δ. Κηφισιάς «ΠΡΟΝΟΗ» 
 • Ηλίας Τζαβέλλας: Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ, Υπεύθυνος Τμήματος Παλαιολόγου Ά Αιγινήτειου Νοσοκομείου (Κλειστό Τμήμα Απεξάρτησης Αλκοόλ) 

* Η είσοδος είναι ελεύθερη

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΑΝΟΔΟΣ», στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Λειτουργία Υπηρεσιών κατ’ Οίκον Νοσηλείας και Ειδικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας από το Κέντρο Ημέρας Άνοδος», καλεί σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσης εργασίας Ψυχιάτρου, με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου έως τις 30/06/2023 και δυνατότητα ανανέωσης.

 

Καταληκτική ημερομηνία: 07/07/2022 Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ρούμπου Μαρία, 6936-985097

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη συνημμένη Περίληψη Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος.

Δελτίο Τύπου  

Πρόσκληση στην εκδήλωση  «Ενδοοικογενειακή βία» 

  

Τα τελευταία χρόνια η καθημερινότητα μας άλλαξε λόγω της πανδημίας. Η δράση Ψυχική Υγεία και Ζωή, που υλοποιεί ο Φορέας «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» σε συνεργασία με Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι ένα ανοικτό κάλεσμα στην κοινότητα με στόχο να μιλήσουμε και να δώσουμε προσοχή στο κοινό βίωμα που λέγεται πανδημία COVID-19, προσφέροντας υποστήριξη και ενημέρωση, χρήσιμες και βιώσιμες λύσεις για όλους.  

Θα είναι μεγάλη μας τιμή να παρευρεθείτε στην εκδήλωση της δράσης, η οποία πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Μεταμόρφωσης την Πέμπτη 09 Ιουνίου 2022 και ώρα 18:30 στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Μεταμόρφωσης (Λητούς & Κύμης) με θέμα Ενδοοικογενειακή βία.  

* Είσοδος ελεύθερη  - Υποχρεωτική η χρήση μάσκας  

 Πατησίων & Αγαθουπόλεως 5, Αθήνα 112 57 
 Τ: 210 86 68 365 F: 210 86 68 719 www.thalpos.org.gr

Δελτίο Τύπου | 6/6/2022

Αυλαία για το φετινό «Τρίποντο στο Στίγμα»

Ενθουσιασμός και συγκίνηση τα κυρίαρχα συναισθήματα στο 5ο Πανελλήνιο Τουρνουά Μπάσκετ «Τρίποντο στο Στίγμα», την πρωτοβουλία της ΕΠΑΨΥ για τη στήριξη των ψυχικά νοσούντων συνανθρώπων μας που έγινε θεσμός.


Με μεγάλη επιτυχία και σε κλίμα συγκίνησης, χαράς και ενθουσιασμού ολοκληρώθηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Θωμά στο Μαρούσι το ετήσιο Πανελλήνιο Τουρνουά Μπάσκετ «Τρίποντο στο Στίγμα», που διοργανώθηκε για πέμπτη φορά από την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), έπειτα από δύο χρόνια αποχής λόγω της πανδημίας.

Σε αυτή την 5η διοργάνωση 150 λήπτες ψυχιατρικής φροντίδας στην κοινότητα από 30 φορείς ψυχικής υγείας της χώρας έπαιξαν με πάθος, έδειξαν πόσα μπορούν να καταφέρουν κι έβαλαν τρίποντο στο στίγμα και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΕΠΑΨΥ, κ. Δημήτρης Γαλάνης, και ο ιδρυτής και επ. πρόεδρος της ΕΠΑΨΥ, κ. Στέλιος Στυλιανίδης, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η υφυπουργός Υγείας, κ. Ζωή Ράπτη, ο βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, η αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Ισότητας των Φύλων του Δήμου Αμαρουσίου, κ. Ελένη Λέκκα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, κ. Πέτρος Κόνιαρης, καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Αργώ», κ. Μενέλαος Θεοδωρουλάκης.

Αφού έδωσαν θερμά συγχαρητήρια σε όσους αγωνίστηκαν, σημείωσαν ότι, μετά και την οδυνηρή εμπειρία της πανδημίας, έφτασε η ώρα της αποστιγματοποίησης της ψυχικής νόσου. Επίσης, μίλησαν για την ανάγκη στήριξης των ψυχικά νοσούντων συνανθρώπων μας και την αξία της κοινοτικής ψυχιατρικής, μιας ψυχιατρικής μακριά από εγκλεισμούς και άσυλα.

Τέλος, η κ. Ράπτη δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον σπουδαίο ρόλο του αθλητισμού στη διάδοση σημαντικών μηνυμάτων, όπως αυτό κατά του στίγματος: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε όμως όλοι ίσοι».

Το 5ο «Τρίποντο στο Στίγμα» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Αργώ» και του Δήμου Αμαρουσίου και υποστηρίχθηκε χορηγικά από τον ΕΣΑΚΕ, τις εταιρείες Argo Travel Group, Nestlé, ΒΙΚΟΣ, Timac Agro / ΛΥΔΑ, AMP και τα εστιατόρια Barolo και Samano Radio.

Μεγάλοι νικητές στέφθηκαν οι Basaglians, η ομάδα του Κέντρου Ημέρας «Franco Basaglia» της ΕΠΑΨΥ, και όλοι, ωφελούμενοι, επαγγελματίες ψυχικής υγείας και απλοί θεατές, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου, σε συνθήκες –θέλουμε να ελπίζουμε– καλύτερες για τους πιο ευάλωτους των ευάλωτων.www.epapsy.gr

F: Epapsy - Association for Regional Development and Mental Health

T: EPAPSY ΕΠΑΨΥ

L: Association for Regional Development and Mental Health (EPAPSY)

Μ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δελτίο Τύπου
 
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: Αίτια, Υπεύθυνοι,
Επιπτώσεις στην Υγεία, Διαθέσεις και Μέτρα Προστασίας
- Αποτελέσματα Πανελλαδικής Έρευνας από την Focus Bari | YouGov -
 
 
Μεγάλη Πανελλαδική Έρευνα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Focus Bari | YouGov ως μέλος της Σύμπραξης για το “Green Wellbeing, ένα μεγάλο έργο που υποστηρίζεται από την ΜΚΟ Iasis, την Ομοσπονδία Αργώ, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.  Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δύο μεγάλα «κύματα» σε συνολικό δείγμα 2000 Ελλήνων 18-64 χρόνων και αποκάλυψε:
 • Η πλειονότητα των Ελλήνων αντιλαμβάνεται ότι το κλίμα του πλανήτη αλλάζει δραστικά, αποτελώντας ένα μεγάλο κίνδυνο για την ανθρωπότητα, του οποίου οι επιπτώσεις είναι ήδη ορατές και θα είναι ακόμα μεγαλύτερες στο άμεσο μέλλον
 • Ενώ οι Έλληνες αντιλαμβάνονται τον μεγάλο κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής για τον πλανήτη, θεωρούν μικρότερο τον κίνδυνο για την χώρα μας, και ακόμα μικρότερο για την περιοχή που κατοικούν, πράγμα που ίσως δεν κινητοποιεί άμεσα αρκετά μεγάλες ομάδες πληθυσμού
 • Ως υπαίτιοι της κλιματικής αλλαγής θεωρούνται κατά κύριο λόγο η ιδιωτική βιομηχανία και οι αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ εκείνοι που τοποθετούνται ως υπεύθυνοι για την αντιμετώπισή της είναι η Κυβέρνηση / Τοπική Αυτοδιοίκηση
 • Τέλος, μεγάλο μέρος των Ελλήνων πιστεύει πως η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα επηρεάζουν την ψυχική υγεία και την σωματική ευεξία των ανθρώπων
 
Δείτε όλη την παρουσίαση της έρευνας εδώ
See the whole presentation in English here
 
 

Δελτίο Τύπου | 31/05/2022

«Τρίποντο στο Στίγμα»: Ένα διαφορετικό τουρνουά μπάσκετ

Η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) με χαρά σάς προσκαλεί στο 5ο τουρνουά μπάσκετ «Τρίποντο στο Στίγμα» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου, 15:00-21:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Θωμά στο Μαρούσι.

Έπειτα από δύο χρόνια αναστολής λόγω πανδημίας, μιας πανδημίας που μας κράτησε σε απόσταση κι ενέγειρε αισθήματα μοναξιάς, φόβου και ανασφάλειας, το ξεχωριστό αυτό τουρνουά μπάσκετ είναι και πάλι εδώ, για να μας θυμίσει ότι στον αγώνα ενάντια στο στίγμα της ψυχικής νόσου είμαστε όλοι μαζί.

Το Σάββατο 4 Ιουνίου στο παρκέ του Γυμναστηρίου του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των 150 ωφελουμένων από 30 δομές ψυχικής υγείας της χώρας που θα συμμετάσχουν στους αγώνες, για να ακουστεί δυνατά το μήνυμα ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό των ανθρώπων που υποφέρουν από ψυχικά νοσήματα, για να ακουστεί δυνατά το δικαίωμά τους σε μια αξιοπρεπή ζωή.

Η φετινή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Αργώ» και του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ υποστηρίζεται χορηγικά από τον ΕΣΑΚΕ, την AMP, την Press Metal, το Argo Travel, τις εταιρείες ΒΙΚΟΣ και Nestlé, και τα εστιατόρια Barolo Athens και Samano Radio Restaurant.

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, από τις 15:00 έως τις 21:00, σε μια γιορτή του αθλητισμού και του ανθρωπισμού, που θα περιλαμβάνει εντυπωσιακά καλάθια, δυνατή μουσική και πολλές ακόμη εκπλήξεις!

Για να μας στηρίξετε αλλά και για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210 8056920.


Λίγα λόγια για την ΕΠΑΨΥ

Η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) είναι ένας αναγνωρισμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος εδώ και πάνω από 30 χρόνια προσφέρει υπηρεσίες ψυχικής υγείας στην κοινότητα με βάση τις αρχές της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης.

Σήμερα, με περισσότερους από 300 εργαζόμενους και συνολικά 27 δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και παροχής κοινοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Τρίκαλα και Κυκλάδες, εξυπηρετεί περίπου 5.000 άτομα ετησίως, ενώ είναι ενεργό μέλος διεθνών δικτύων και οργανισμών για την προαγωγή της καινοτομίας/καλών πρακτικών στον χώρο της ψυχικής υγείας.

Υλοποιεί σημαντικά εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για θέματα όπως η ψυχοκοινωνική υποστήριξη προσφύγων, η κατάθλιψη, η έμφυλη βία, η ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων, αλλά και δράσεις για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινότητας σε ζητήματα ψυχικής υγείας, καθώς και για την προστασία των δικαιωμάτων και την ενδυνάμωση των ψυχικά νοσούντων συνανθρώπων μας και των συγγενών τους. 

Δελτίο Τύπου  

Πρόσκληση στην εκδήλωση  «Ενδοοικογενειακή βία και ψυχολογικές επιπτώσεις στα παιδιά» 

  

Τα τελευταία χρόνια η καθημερινότητα μας άλλαξε λόγω της πανδημίας. Η δράση Ψυχική Υγεία και Ζωή, που υλοποιεί ο Φορέας «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» σε συνεργασία με Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι ένα ανοικτό κάλεσμα στην κοινότητα με στόχο να μιλήσουμε και να δώσουμε προσοχή στο κοινό βίωμα που λέγεται πανδημία COVID-19, προσφέροντας υποστήριξη και ενημέρωση, χρήσιμες και βιώσιμες λύσεις για όλους.  

Θα είναι μεγάλη μας τιμή να παρευρεθείτε στην εκδήλωση της δράσης, η οποία πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αμαρουσίου τη Δευτέρα 30 Μάϊου 2022 και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου - Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα) με θέμα Ενδοοικογενειακή βία και ψυχολογικές επιπτώσεις στα παιδιά.  

  

* Είσοδος ελεύθερη  - Υποχρεωτική η χρήση μάσκας  

 

 

 Πατησίων & Αγαθουπόλεως 5, Αθήνα 112 57 
 Τ: 210 86 68 365 F: 210 86 68 719 www.thalpos.org.gr

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

 

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, ήρθε η ώρα να συναντηθούμε ξανά στο παρκέ!

 

Σας προσκαλούμε με χαρά στο 5ο  Τουρνουά Μπάσκετ Τρίποντο στο Στίγμα, το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, και ώρα 15:00-21:00.

 

Σε όλους τους φορείς που συμμετέχουν, θα σταλεί mail με αναλυτικές οδηγίες την επόμενη εβδομάδα.

 

Για όσους φορείς δεν συμμετέχουν, θα χαρούμε να σας δούμε στο γήπεδο, να παρακολουθήσουμε τις προσπάθειες των αθλητών και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί υπό τους ήχους του DJ στα decks.

 

Η καινοτομία του φετινού Τουρνουά είναι ότι πέρα από τις ομάδες ληπτών, θα διεξάγεται παράλληλα και 3on3 επαγγελματιών με τον συναγωνισμό (και όχι ανταγωνισμό) να έχει χτυπήσει ήδη κόκκινο!

 

Για περισσότερες live πληροφορίες μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα της εκδήλωσης!

 

https://www.facebook.com/events/676672173398520?active_tab=about

 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Αργώ» και του ΕΣΑΚΕ!

 

Σας περιμένουμε!!

Καλημέρα σας,

 

Η  Α.Μ.Κ.Ε. «Προμηθέας» και η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Ημέρας «Γαλήνη» διοργανώνουν  δωρεάν  Webinar  μέσω Zoom με θέμα: «Διαχείριση πένθους».

 

   

Η ημερομηνία διεξαγωγής του  Webinar είναι η Τρίτη 31/5/2022  και ώρα :  14:00 - 17:00

 

 

Για τη συμμετοχή σας:

 

 

link https://us02web.zoom.us/j/81838010522?pwd=EP9n4Ayg5EWi9zM1Ydcxp8B6fcUXCx.1

    Meeting ID :  818 38201 052
Passcode:789509 

 

 

* Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να ενημερώσουν μέσω e-mail για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής .

 

 

 

 

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας .

 

 

 

 

Με εκτίμηση,

 

 

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Α.Μ.Κ.Ε. - Κέντρο Ημέρας "Γαλήνη"

210 2478830, 210 2405327, 210 8679384

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σελίδα 1 από 23